Meny 
Tips til hvordan du selv kan bidra til bedre økonomi og inneklima i din bolig. Foto av familie med et lite barn.

Tips og råd

Enkle tips og råd til hvordan du selv kan bidra til reduserte kostnader og bedre inneklima i ditt sameie eller borettslag.

Som totalleverandør av kostnadseffektive energiløsninger har vi i Boligenergi erfaring fra mange prosjekter. Vi vet hva som skal til for å oppnå gode besparelser knyttet til energibruk og vedlikehold av energiinstallasjoner. Her følger noen enkle og viktige tips til hva du selv også kan gjøre i din bolig for å bidra til bedre inneklima og økonomi i sameiet.

Slik lufter du radiatoren

Luft ødelegger radiatoranlegget

Luft er ofte årsaken til drifts problemer i et radiatoranlegg, og de som bor øverst/lengst unna teknisk rom merker dette ofte først. Luftbobler stiger oppover i anlegget og samles i toppen / øverste radiatoren. En konsekvens er at luft gir grobunn for korrosjon.

For å sikre at radiatoren fungerer optimalt er man nødt til å lufte radiator når du opplever eller hører susing. Mange borettslag har delt ut luftenøkler (sjekk sikringsskapet ditt om den ligger der). Å lufte en radiator ikke vanskelig, men mange fortviler over hvordan dette kan gjøres. Vi presenterer en enkel fremgangsmåte i linken under. Husk å bruke riktig verktøy.

Link til tips om lufting av radiatoren