Meny 

Sameiet Hammerseter

Sameiet fikk utarbeidet ENØK-analyse våren 2018 og deretter installerte bergvarme høsten 2019. Varmepumpen leverer varme til radiatorene med energiopptak fra to energibrønner.

Før konvertering

Før konvertering ble bygget varmet med oljefyr plassert i teknisk rom. Varmeanleggets hadde nådd sin tekniske levealder, flere rør og komponenter var uisolert og flere radiatorer i bygget var delvis tettet av smuss og avleiringer.

Etter konvertering

Hovedtavle er bygd om til jordfeilautomater og nye overbelastningvern fra de gamle skrusikringene. Ny effektbryter på hovedinntaket.

Vi etablerte to energibrønner (2x200m) til varmepumpe (17kW) plassert i teknisk rom. I tillegg ble det installert akkumulatortank, som lagrer varmtvann som sirkulerer i radiatorsystemet. Ved ekstra kalde dager vil elektrokjelen (veggmontert) bistå varmepumpen med varmeproduksjon til varme.  Nye rør ble isolert og det er installert skreddersydde isolasjonsputer på ønskede komponenter. Hele bygget overvåkes via Nibe Uplink og et AEOS system. Oljetank ble renset og fjernet sammen med oljekjel med tilhørende utstyr.

Portrett av Håvard Sveahaugen
Håvard Sveahaugen

Energiingeniør

Telefon +47 994 35 953
havard.sveahaugen@boligenergi.no

Gjennomført:2019
Byggeår:1896
Antall boliger:3