Meny 

Sameiet Sørkedalsveien 5

Eiendommen ligger midt på Majorstuen og består av et sameie og flere forretningsenheter. T-banelinjen går rett ved siden av bygget. Dermed var det begrenset areal for boring av energibrønner. Likevel ble det montert en varmepumpe som henter gratis energi fra fem energibrønner.

Før konvertering

Oppvarming av leiligheter med radiatorer og felles oppvarmet tappevann fra energisentral som ble besørget av en oljekjele og en elektrokjele. Elektrokjelen skulle i utgangspunktet gjenbrukes, men grunnet rust måtte også denne deponeres. Det samme ble oljekjelen og oljetanken.

Varmtvannsberedere fra 1993 varmet opp tappevannet med strøm. Disse var modne for utskiftning grunnet deres tekniske levetid. Det samme var flere gamle pumper.

Det gamle varmeanlegget hadde enkel styring, men ingen system for oppfølging av energi.

Etter konvertering

Det er etablert en brønnpark med fem energibrønner som leverer energi til to varmepumper. I tillegg er det installert en nyere elektrokjel som hjelper varmepumpene med produksjon når det er behov, som for eksempel ved ekstra kalde dager.

Even Bjerke fra Boligenergi
Even Bjerke

Energiingeniør/ Fagansvarlig elektro

Telefon +47 976 76 597
even.bjerke@boligenergi.no

Prosjektdetaljer

Prosjekt gjennomført:2019
Byggeår:1938
Antall boliger:40
Næringsseksjoner:6