Meny 

Haugåsen borettslag

Byttet oljefyring til fordel for varmepumper. Bildet viser en av energibrønnene før den er koblet sammen med de andre brønnene.

Haugåsen borettslag byttet ut de gamle oljekjelene med moderne varmepumper uten å øke husleien.

Borettslaget består av to 4 etasjes blokker med tilsammen 60 leiligheter som ble oppført i 1969. Alle leilighetene blir varmet opp med radiatorer, og felles varmtvann inngår i husleien. Oljeforbruket for borettslaget var på 50.600 liter i året.

– Grunnen til at borettslaget skiftet var todelt. Det ene er forbudet mot å fyre med fossilt brensel som kommer i 2020 og at oljekjelene var gamle. De gamle oljetankene er fjernet og erstattet med 9 energibrønner på tilsammen nesten 3000 meter.

Varmepumper

– De to gamle oljekjelene og en gammel elektrokjel som ikke var i bruk, er erstattet med en ny elektrokjel og to varmepumper. Borettslaget forventer en besparelse på 50–60 prosent, forteller prosjektleder Nils Gregussen i Boligenergi AS, som har stått for utskiftingen.

Styrelederen forteller at det ikke har vært nødvendig og fordele kostnaden med utskiftingen på beboerne. Besparelsen med den nye anlegget forventes å dekke inn lånekostnadene pluss litt til. Populært kan man si at prosjektet er selvfinansierende. Borettslaget fikk også tilskudd på 300.000 kroner fra Enova og 200.000 kroner fra OBOS.

Link til artikkel i Fredrikstad Blad (trenger abonnement for å kunne lese):

Ta gjerne kontakt med prosjektleder for mer informasjon

Portrett av Håvard Sveahaugen
Håvard Sveahaugen

Energiingeniør

Telefon +47 994 35 953
havard.sveahaugen@boligenergi.no

Prosjektinformasjon

Byggeår:1969
Antall boliger:60
Oppvarmet areal:4 553 m2
Felles oppvarming:Ja
Felles tappevansoppvarming:Ja
Antall energibrønner:9
Antall blokker/bygg:2